Naturligt eller onaturligt?... trädgårdstomten tänker till...

image51


Nu är det bevisat! I en fullständigt unik bildsekvens från det norra Argentina har man lyckats filma en livs levande trädgårdstomte. När allt kommer omkring, varför skulle det inte finnas trädgårdstomtar? Se er bara runt omkring på den lilla boll som vi kallar Jorden. Vilka är det som styr? Är det de mest kompetenta? Är det de dugliga? Är det de mest bizarra? Är det de mest korkade?

Runt omkring i vår värld finns det olika bevis på det här. Ta vår egen Alliansregering! Ta Nicholas Sarkozy president i Frankrike? Eller den nyvalde Silvio Berlusconi? Ja uppräkningen kan fortsätta ett tag, men jag vore nog mer lugn om ett gäng trädgårdstomtar styrde det hela...


De här människorna brukar ju använda en märklig vokabulär för att peka ut varför saker och ting ska vara som just de tycker. Det ska vara naturligt och bygga på en lång och beprövad tradition. Det låter ju inte så tokigt, eller hur? Därmed skulle saken vara bevisad och avgjord?


Tillsammans med trädgårdstomten ska vi titta lite mer noggrant på det första argumentet:
- Anta, sa trädgårdstomten, att vi har en situation där vi ska förklara naturen i enlighet med det stora projekt som Carl von Linné satte igång med för några hundra år sedan. Oundvikligt måste vi då använda en del metaforer för att göra det hela begripligt för de något mindre väl insatta. Då till exempel fåglar bildar ett par, bygger bo, lägger ägg och föder upp sina ungar, då ser vi att det liknar ju ett mänskligt parförhållande. Vi beslutar oss för ett här har vi ett analogt förhållande.


Några hundra år går och en politiker börjar förfäkta olika idéer om vad som är naturligt och onaturligt här i världen. Något som denne absolut inte kan fördraga är homosexualitet, då han finner att detta strider mot naturens ordning.


Här ska vi stanna upp ett slag och begrunda denna naturliga natur. Varför ser vi på den som vi gör? Jo, för att vi gjort oss en bild utifrån oss själva att så här ser den ut! En fråga vi kan ställa oss är då; Ser naturen ut på detta städade och naturliga vis?


Inte då, här finns det en uppsjö med bögfåglar, bögvargar, fiskar som byter kön och sjöhästar där hannarna föder avkomma. Totalt kaos alltså, ingen ordning alls!


Rent filosofiskt så är beviset för att det är naturligt och därför tillämpbart på människans situation en tautologi, ett cirkelresonemang. Därmed inte giltigare än vilket vettlöst påståående som helst...

image52

Dagens andra bild är sensationellt nog tagen i Sverige och föreställer en trädgårdstomte, med argentinskt påbrå, som tränar fotboll i skymningen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback