MER AV SAMMA!!!

image54


För några dagar sedan satt jag och tittade på Marc Caros och Jean-Pierre Jeunets mästerverk "De förlorade barnens stad". Filmen har en helt fantastisk början där en liten pojke sitter ett rum med leksaker. Plötsligt kommer det ner en jultomte ur skorstenen och ger grabben en leksak. Det är en figurin med propeller som cyklar runt. Grabben ser glad ut. En till jultomte kommer ner genom skorstenen och ut i den öppna spisen. Nu ser grabben förvånad ut. Ännu en tomte dimper ner genom skorstenen. Grabben ser ännu mer förvånad ut. En strid ström med tomtar kommer ut ur den öppna spisen och utanför rör sig en stor mängd tomtar som tittar in genom rutan. Nu ser tomtarna inte trevliga ut längre! Grabben skriker ut sin vettlösa skräck!


Just så kan livet vara. Det som ger glädje och lycka i små mängder blir påfrestande och rent av fruktansvärt i stora mängder. Just så gick det till när trädgårdstomtarna formulerade sitt manifest för sin utomparlamentariska aktion: "Reclaim the garden". En trädgårdstomte är ju lite löjeväckande och smått töntigt, men hundratals är irriterande och tusentals förenat med vettlös skräck. För vem vet vad de tar sig till då de är i majoritet?


Nästan all mänsklig verksamhet bygger på en verkligt enkel maxim. När vi får problem så letar vi efter en lösning. Och hur ser sådana lösningar ut? Jo, vi tänker kollektivt precis som trädgårdstomtarna och den strategi vi väljer kan nästan alltid formuleras i tre eviga ord:


MER AV SAMMA!


image55

Vi är inte ett dugg mer originella än så! Det är precis därför som det kommer att gå åt helvete för oss. Vårt samhälle är helt enkelt inte överlevnadsdugligt. Ta bara vår försvarsminister: Han står i TV och säger att det nya JAS-planet är en teknologisk lösning som vi ska använda fram till 2040. "- Käre lelle Tolgfors; om ingen har talat om det för dig, så är oljan som kommersiell resurs slut då och det enda som det inte finns något substitut för närvarande är flygfotogenen!" Vi kan alltså förutse att där på våra startbanor kommer det att stå tonvis med metallskrot som saknar all användning, utom som metallskrot, redan idag. Så varför slösa bort våra sura skattepenningar på en förlorad sak? Det finns bara ett svar: "- Tolgfors och Allians-regeringen har fastnat i vinkelvolten!"


image56

JAS = MER AV SAMMA!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback