Varför finns regeringen?

En gåta? Varför finns det egentligen en regering? Uppenbarligen saknade den sittande regeringen en hel del kompetens medan ett stort antal personer med höga akademiska examina gick arbetslösa. Hur hade det blivit så? Hur kunde det komma sig att den som är justitieminister aldrig har tagit en enda juridisk poäng och inte hade någon som helst aning om juridiska spetsfundigheter? Varför hade man en finansminister som har en kompetens motsvarande en gatuförsäljare? Varför saknade de som hade hand om utbildning varje uns om insikt i pedagogik och didaktik? Kände de ens till orden och vad de betyder? Hade man placerat fel man/kvinna på rätt plats???

En klurig och lite missunnsam person sa en gång: "... det vore bättre om de inte fanns..." Jag börjar ana vad han menade!

Hur kunde det gå så här illa? Ja, allt kunde ju inte skyllas på den nya regeringen... man mindes med skräck en tidigare finansminister från Flerfaldspartiet ju, Botvid Ringduva... Någon hade en gång kommenterat ett av Ringduvas uttalande i ekonomiska frågor: "Det vore bättre om han inget sa!"

Det fanns en gång ett ord, folket mindes det vagt... STATSMAN... utrikesministern hade en gång varit en sådan... innan han sjönk i korruptionens gungfly... Allting hade varit bättre förr... Fast lika lite som utrikesministern kan det lidande folket vrida klockan tillbaka... De måste leva vidare i sitt elände. En poet i det lilla landet kommenterade det hela:

... kommer du inte till helvetet så kommer du till Enfaldspartiets kansli... där träffar du en person utan vare sig moral eller förnuft... han heter Larm... han visar dig en dörr... du faller ner i ett ändlöst hav av diarré... där möter du alla som dina gamla bekanta som gått vidare före dig... de står med bara huvudena ovanför den stinkande ytan... de säger unisont till dig... : "- Gör för helvete inga vågor!"

Då kommer djävulen förbi i en racerbåt... då han far förbi ser du att båten körs av kloner till utikesministern och statsminister Fridöl...

Oron sprider sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback