Still Making the Reclaim

Still Making the Reclaim
Trädgårdstomtarna marscherar! Reclaim the Garden kampanjen rullar vidare. Vissa kanske har svårt att förstå djupet i kravet att åter ta kontroll över trädgårdarna. Men kravet är gammalt och bygger på en tradition och ett arv från det antika Grekland.

I Grekland på 500-400-talet fvt dyrkade man Priapos. Guden med det eviga ståndet och hans plats var i trädgården där han genom sin närvaro gjorde den mer frodig och prunkande. Allt under förutsättning att man på ett korrekt och vördnadsfullt sätt dyrkade Priapos. Sedan kom den här vedervärdiga kristna religionen och gjorde slut på allt sådant här trevligt. Trädgårdstomtarna, Priapos ättlingar, tvingades gå under jorden och utföra sitt värv i det fördolda. Vissa människor vördade dem fortfarande långt fram i historien, men under senare tid så har de uppfattat denna vördnad som ersatt av något de inte gillar.

Därför har trädgårdstomtarna och tomtorna beslutat att återta trädgården och köra ut människorna. Detta gäller naturligtvis inte de som pryder sin trädgård med ett antal välskötta och glada trädgårdstomtar. Men missköter man sig då går det illa...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback