Jättebäverns öde

Jättebäverns öde

Idag har trädgårdstomten mött och besegrat den jättelika mördarbävern. Bävern närmade sig trädgårdstomte aggressiv frustande och lät förstå att han inte gillade vad han såg. Trädgårdstomten darrade inte en sekund utan tillgrep den berömda tomtesjälvförsvarsmetoden "stirra ekorren rakt in i ögat".

Nu var det här ju ingen ekorre, men gnagare som gnagare, tänkte trädgårdstomten. Denna oväntade taktiska disposition tog jättmördarbävern med överraskning. Förvirrad så drabbades den otäcka besten av en plötslig trötthet och under bråkdelen av en sekund förlorade den medvetandet och då slog trädgårdstomten till. Hårt och skoningslöst! Mitt mellan ögonen på besten!

Jättegnagaren tvärdog! Trädgårdstomten utstötte först ett glädjetjut och dansade runt kadavret, då han plötsligt fick en oroande tanke: "Detta var kanske den enda Jättemördarbävern i hela världen och då hade ju faktiskt han, naturens väktare och trädgårdens befriare utrotat en hel art med ett enda välriktat slag av ett basebollträ!"

Detta innebar ju att trädgårdstomten skulle vara nästan lika dålig som Fredrik Reinfeldt, Lars Leijonborg, Göran Hägglund och Maud Olofsson. "Usch ett så gement sällskap!" tänkte han oroat. "Det här blir en massa dålig kharma och en gradvis reträtt på vägen mot dharma och upplysning!"

"Men, filosoferade trädgårdstomten vidare, riktigt så illa kan det ju inte vara, eftersom Sakyamuni Buddha lär att då man umgås med illasinnade och genomkorrupta människor så reflekteras det av att man blir flerfalt dålig själv. Det är därför man bör sky dåligt sällskap. Å då har jag ju inte ens tänkt på Carl Bildt, Sven Otto Littorin och allt vad de heter... där finns det ju så mycket dålig kharma att till och med Gianfranco Fini skulle tänka sig för innan han gick med i en klubb där alla de var medlemmar!"

Här kan det vara på sin plats att dra sig till minnes Groucho Marx gamla devis: "Av princip går jag aldrig med i några föreningar som accepterar mig som medlem!" Håll med om att den mannen hade en underbar logisk slutledningsförmåga... tänk om han återuppstått och blivit vår statsminister...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback