Bild och ursprung

Bild och ursprung

Idag visar sig konstverkets skapare och berättar vad han vill säga med sitt verk. Han har med sig en fullständigt hänryckt beundrare. Om ni minns ett par inlägg för några dagar sedan så presenterade vi där kampanjen "Reclaim the Garden". Enligt den penselbeväpnade trädgårdstomten är detta en aktion som ingår i "Reclaim the Garden"-kampanjen. Syftet är att väcka uppmärksamhet och få tillgång till en trädgård och fylla den med tomtar och tomtor.

Trädgårdstomten har naturligtvis hört talas om familjen Reinfeldts flytt till Sagerska huset och att villan i Täby därmed blir tom. Uträkningen är att göra statsministern mottaglig för att upplåta trädgården till trädgårdstomtar och tomtor och undfly den uppmärksamhet som "Reclaim the Garden"-kampanjen förväntas väcka. Genom att exponera sagde politikers girighet och sedan få honom att vilja framstå som altruistisk och överlåta sin egendom gratis till fritt utnyttjande för tomtarna och tomtorna, så är det tänkt att kampanjen ska lyckas.

Trädgårdstomten menar att statsministerns krav på att staten ska stå för hans omkostnader är så nygirigt orienterade att han kommer att ådra sig befolkningens vrede och därför måste ta till depserata metoder för att öka sin popularitet. En sådan åtgärd skulle då vara att låta tomtar och tomtor härska fritt i trädgården i Täby.

"- Inte nog med att han tjänar enorma summor på sin ministerpost, snålvargen ska leva gratis också!" säger trädgårstomten uppbragt. "Men redan Ludvig Filip på 1830-talet var ju bankirernas vän och den vanliga lilla grå människans svurne fiende. Men se hur det gick för honom! Till slut blev det revolution och man gjorde sig av med honom. Man ska inte reta de små grå i onödan..."

Vi lägger oss inte i denna politiska pajkastning, utan nöjer oss med att konstatera att det är förunderligt hur naturen nyckfullt kan forma olika växter och ting i de mest konstiga former. Det blir ännu mer anmärkningsvärt då vi inser, i eftertankens kranka blekhet, att om detta hade skett för ett årtionde sedan så hade ju ingen ens höjt sina ögonbryn.

Den inbäddade journalisten: "- Jag hörde att du fick avskeda ett par ministrar! Blev de galna?"
Statsministern: "- Ja, de blev ju inte kramglada direkt."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback