Amoralens väktare

Amoralens väktare

Folk är upprörda! Utrikesministerns belackare är upprörda för att han inte visar någon som helst förståelse för etik och moral. Hans tillbedjare tycker att kritiken är orättvis och kommer från sådana som inte gillar marknadsekonomi och aktieinnehav. De talar om häxjakt...

Begrunda den bildtlika tomtens sällskap i bakgrunden. Är det etiskt riktigt att satsa pengar i vilken verksamhet som helst? Dvs i föreställningen att pengar luktar inte! Hade det varit etiskt och moraliskt försvarbart att äga andelar i tyska koncentrationsläger under andra världskriget? Hade det varit etiskt och moraliskt försvarbart att äga andelar i Omarskas koncentrationsläger? Hade det varit etiskt och moraliskt försvarbart att handla med fastigheter i Srbrenica under slutet av 1990-talet?

Kan någon fästa någon som helst tilltro till en utrikesminister som jobbar för en organisation som förespråkar krig mot ett land och då landet anfalls stjäl man landets oljeindustri? När samme man har intressen i samma oljeindustri? Är marknadsekonomi och väpnat rån samma sak?

För ordningens skull måste jag ändå nämna att varje likhet mellan tomten och utrikesministern är rent tillfällig, precis som när en potatis liknar någon man känner. Ratko Mladic och Radovan Karadzic är dock sig själva... Hmmm, var det inte någon som en gång sa: "Säg mig vilka dina vänner är och jag ska säga dig vem du är!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback