Trädgårdstomten kollar in megakonsumismen

image47

Trädgårdstomten var mållös. Han hade i och för sig varit ganska inaktiv de senaste dagarna, men då han kom ut ur sin bokula hade han inte förväntat sig denna köpgalenskap. De var som galna och de köpte allt. Den ena varan väre än den andra. Han trodde att människorna hade lyssnat på varningarna om resursförstöringen, klimathotet och avfallsbergen och insett att miljön allvarligt hotades av denna överkonsumtion som spred sig alltmer.


Han tittade bedrövat på människorna som likt en skenande buffelhjord anföll affärsidkarna och slet i varorna för att försäkra sig om att konsumera mera och att uppmuntra till en överkonsumtion av energi med alla dessa blinkande och lysande lampor utan synbarlig vettig funktion.


Hade de inte lärt sig något? Han suckade uppgivet, och insåg att de nog tyvärr var oförbätterliga. Ena stunden uttalade de sig och sa saker om att värna miljön, inte bidra till växthuseffekten och att bevara den biologiska mångfalden. Och sedan gjorde de så här: ... bejakade den mänskliga enfalden...


Trädgårdstomten gladdes åt en sak; ... han var inte människa...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback